Stardib juba kaheksas Taimetoidumess - vaata järele, millal ja kus Taimetoiduhuvilistele: kuidas teha «taimset kalarooga»?

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

VILJANDI, EESTI,14JAN17 VEGANBURGERI MÜÜK CENTRUMI PARKLAS. MARKO SAARM/SAKALA

FOTO: Marko Saarm / Sakala

Kuula artiklit

Taimetoidusõprade meeleheaks toimub 3.- 4. novembril Kultuurikatlas  järjekorras juba kaheksas Taimetoidumess, mis korraldajate sõnul on tänavu pühendatud merekaitsele. 

Et inimeste huvi taimse toidu vastu on tõusuteel, seda näitab asjaolu, et Taimetoidumessi korraldatakse juba kaheksandat korda. «Huvi on tõepoolest suur,» märkis Taimetoidumessi kommunikatsioonijuht Annika Lepp.

Toome taimetoiduhuvilisteni Taimetoidumessi projektijuht Regly Johansoni retsepti, mille motiiv on pakkuda taimetoidu austajaile alternatiivset «kalarooga».

TEMPURA NORIBURGER
 
Kotlett
1 pakk kõva maitsestamata tofut
2 kvaliteetset norilehte
1 pakk tempurat
Veidi kalaüldmaitseainet või pipart
Maitse järgi soola
Õli fritüürimiseks
 

Leon Metsallik/MTÜ Loomus

Tartar-kaste
250 ml kaerakoort
2 hapukurki
1 väike punane sibul
Maitse järgi soola ja pipart
 
Kotleti valmistamine:
Pressi kahe rätiku vahel tofu kuivaks. Lõika tofu pooleks. Sega kokku tempura tainas. Tainas peab jääma pigem paksem. Pane õli tulele, õli vähemalt 8 cm. Tempura frittimiseks peab õli olema kuum.
Kui kahtled õli kuumuses, pane tilk tempurat õlisse ja vaata, kui kiiresti see küpseb. Kuniks õli kuumeneb, niisuta norilehed õrnalt veega ja keera tofu norilehtede sisse.
Kui õli on piisavalt kuum, kasta tofu tempurasse ning pane õlisse. Küpseta kuni tempurasse kastetud tofu on kuldpruun ning peale õlist väljavõtmist aseta see paberrätile nõrguma. 
 
Tartar-kastme valmistamine:
Haki peeneks punane sibul ja hapukurk ning sega kokku kaerakoorega. Maitsesta meelepäraselt soola ja pipraga.
Tagasi üles