Tee kodus Bocuse'i

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Võistlustöö lihtsam variant: jõeforell on ühelt poolt praetud, teiselt marineeritud.

FOTO: Liis Treimann

Läinud nädalal Prantsusmaalt Lyonist maailma olulisimalt kokandusvõistluselt Bocuse d'Orilt Eestile auväärse 14. koha toonud Dmitri Haljukov arvab, et ühe tema võistlustöö, jõeforelliga, saab ka kodukokkaja hakkama.

Lyoni mistraaltuuled on äsja kokkade olümpialt Tallinna jõudnud restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi kurgu valusaks ja nina nohuseks teinud.

«Pingelangus oli pärast võistlust nii suur, et jäin pisut tõbiseks. Võistluse köögiboksis on adrenaliin kõrgel… Aga eks Lyoni laiadel tänavatel vuhisenud ebameeldiv tuul tegi ka oma töö,» ütleb ta enesele kannust kuuma teed valades ja lisab, et isegi tavalemmikut Rammsteini ei tahtnud ta hommikul autos selle pingelanguse-tundega kuulata. Ent Eesti lipp hoiti köögikunsti Oscarit püüdes selgi korral kõrgel.

Tagasi üles